Champagnewandeling De Panne

Champagnehuizen

Paques et Fils

1 Rue Valmy
51500 Rilly-la-Montagne, France
www.champagne-paques.com

De oorsprong van Paques Champagne gaat terug naar 1905 wanneer Achilles Paques als wijnboer een bedrijf start. Vandaag staat de vierde en vijfde generatie aan het hoofd van de wijngaard in Rilly-la-montagne. Het volledige proces, van persen tot rijpen wordt in hun huis uitgevoerd. Goed voor enkele fantastische champagnes.

Philippe Prié

108 Grande Rue
10250 Neuville-sur-Seine, France
www.champagne-prie.com

De oorsprong van Philippe Prié Champagne gaat terug naar 1737. Achter elke productie schuilt het gecombineerde talent van een hele familie en een team die samen streeft naar de kwaliteit en het evenwicht van een “haute-couture” champagne.

Philippe Moutardier

16-17 Place du Lieutenant Lehoucq
02570 Chézy-sur-Marne, France
www.champagne-philippemoutardier.com

Philippe Moutardier bracht als kind heel wat tijd door bij zijn grootmoeder in de wijngaard, hij ontdekte zo zijn passie voor het land en de wijn. Door zijn grote interesse en fascinatie, gaf ze hem beetje bij beetje de verantwoordelijkheid over het domein.

Jacques Sonnette

2 rue du Port Picard – Grand Porteron
02310 Charly-sur-Marne, France
www.champagne-sonnette.fr

We mogen hier opnieuw van een echt familiebedrijf spreken, waarbij de kennis wordt overgedragen van generatie op generatie. Het volledige proces van rijpen tot het botellen gebeurd op hun domein in Charly-sur-Marne. De champagne wordt uitsluitend gemaakt van druiven die groeien op de zonnige hellingen van de Marnevallei.